SpaceX

Alweer crasht prototype van Starship-raket van SpaceX bij landing na testvlucht in Texas

Een prototype van de Starship-raket van SpaceX is gecrasht bij de landing na een testvlucht in Texas. Dat meldt het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf. In december onderging een ander prototype hetzelfde lot. De Starship-raket is een kanshebber om ooit een bemande vlucht naar Mars te maken.

"We hebben opnieuw een excellente vlucht gehad, we moeten enkel nog wat aan de landing werken": zo reageert SpaceX op de testvlucht van een prototype van de Starship-raket die vandaag een onzachte landing maakte en in een vuurbal ontplofte.

Dat is te zien op beelden die het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf via sociale media heeft verspreid. In december onderging een ander prototype van de Starship-raket precies hetzelfde lot. 

Bekijk hier de beelden van de testvlucht en de mislukte landing die SpaceX heeft verspreid (en lees voort onder de video):

Topman Elon Musk heeft nog niet op de mislukte landing van vandaag gereageerd. Eerder op de dag kondigde hij via Twitter aan dat hij het socialemediaplatform een poosje links laat liggen. 

SpaceX voert de testvluchten uit in een zo goed als verlaten site die het huurt in Boca Chica in de county Cameron in het uiterste zuiden van Texas, vlak bij de grens met Mexico en de Golf van Mexico. Mislukte landingen kunnen daarom bijna geen schade aanrichten, laat staan slachtoffers maken.

Herbekijk hier de beelden van de mislukte landing en ontploffing van een ander prototype van de Starship-raket in december vorig jaar:

Videospeler inladen...

Meest gelezen