IKWV

Strandredders werken niet mee aan Vlaamse Baywatch: "We willen niet met sensatie gelinkt worden"

De kustreddingsdienst IKWV zal niet meewerken aan de nieuwe fictieserie "De Redders" van Play4. Die beslissing viel na het bekijken van de pilootaflevering. "Het was een moeilijke beslissing maar we willen niet dat het sérieux van onze redders in het gedrang komt", zegt An Beun van het IKWV.

In de cast van de serie "De Redders" zien we onder andere Laurens Dursin en zijn vriendin Julie Vermeire. Hier en daar werd de reeks al vergeleken met "Baywatch", de Amerikaanse serie over strandwachten van meer dan 20 jaar geleden. David Hasselhoff en Pamela Anderson speelden daarin mee.

Het productiehuis dat "De Redders" maakt, blikte al een pilootaflevering in. De intercommunale kustreddingsdienst IKWV heeft die bekeken. An Beun: "Dit is een fictieserie die geen reëel beeld brengt van onze redders. We willen niet dat hun sérieux en verantwoordelijkheid in het gedrang komt door fictie en sensatie. Onze redders zijn professionelen die levens redden. We gaan dus niet meewerken aan die reeks."

Geen officiële reddersuniformen

Voor de pilootaflevering stelde IKWV reddersuniformen, boten en ander materieel ter beschikking. An Beun: "Maar in de serie zullen de acteurs dus niet te zien zijn in het uniform van onze redders. Ik ben er zeker van dat ze wel een andere outfit zullen vinden. Het was een moeilijke beslissing want zo'n televisieserie is altijd mooie publiciteit."

Meest gelezen