Google Street View

Vandalen saboteren opnieuw broodautomaten van bakker uit  Liedekerke: "Ik ben het beu"

In Liedekerke en Roosdaal zijn afgelopen weekend opnieuw verschillende broodautomaten beschadigd door vandalen. De automaten van bakker David De Mey zijn gesaboteerd met lijm of stuk geslagen met een steen. Volgens de bakker zijn de automaten zo populair dat ze jaloezie opwekken.

"Het gleufje waar je het geld in steekt, is dichtgespoten met lijm. Wanneer de klanten dan proberen om er een muntstuk in te steken, zit alles geblokkeerd", zucht bakker David De Mey. Het is niet de eerste keer dat zijn automaten af te rekenen krijgen met vandalen. "Het voordeel is dat ik zelf goed aan de automaten kan sleutelen en dus krijg ik de problemen altijd snel opgelost, maar leuk is iets anders."

Ik heb iemand gefilmd, en ik denk dat ik daaruit wel kan opmaken wie het is.
Bakker David De Mey

De problemen begonnen vorige zomer al toen De Mey fors begon te investeren in broodautomaten. "Mensen hebben alsmaar onregelmatigere werkuren en daardoor zijn de broodautomaten populair. En het is ook coronaproof. Als iemand moeite doet om 's avonds in zijn auto te stappen en naar twee gemeenten te rijden om de automaten te saboteren, ga ik er vanuit dat het wel een jaloerse concurrent moet zijn," zegt hij.  De bakker wordt het vandalisme stilaan beu: "Ik mag geen namen noemen, maar ik heb iemand gefilmd en ik denk dat ik daaruit wel kan opmaken wie het is. Het gebeurt altijd in de randgemeenten, dus daarom vermoed ik dat het een concurrent-bakker uit de streek is." De Mey deed intussen opnieuw aangifte bij de politie.

Meest gelezen