Vijf agenten opgepakt in onderzoek naar verkrachting en aanranding

Vijf agenten van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene zijn opgepakt in een onderzoek van het parket van Luik. Dat bevestigen de Brusselse politie en het Luikse parket. Volgens het parket gaat het om feiten van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme. Twee van de vijf opgepakte agenten zijn intussen al vrijgelaten.

"Ik kan bevestigen dat er vanmorgen vijf Brusselse politiemensen werden opgepakt, die allen woonachtig zijn in Luik", zegt de woordvoerster van het Luikse parket, Catherine Collignon. "Ze worden verdacht van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme. Twee van hen werden na verhoor vrijgelaten, de drie anderen worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter."

"Deze ochtend zijn de Algemene Inspectie en onze dienst Interne Zaken tussengekomen op de verkeersafdeling", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "Vijf agenten werden er van hun vrijheid beroofd voor feiten die binnen de private sfeer plaatsvonden en waarover we geen bijkomende informatie kunnen geven. Ze werden meegenomen voor verhoor op vraag van het parket van Luik. De korpschef heeft extra informatie gevraagd aan het parket teneinde de gepaste maatregelen te kunnen nemen."

Meest gelezen