Vrijwilligersstop voor vaccinatiecentra in Kasterlee en Grobbendonk

Meer dan 1000 vrijwilligers hebben zich al aangemeld bij de vaccinatiecentra in Kasterlee en Grobbendonk. Daarom heeft de eerstelijnszone middenkempen besloten niet meer verder te zoeken. Ze hopen nu teams te vormen met mensen die zich minstens 18u per week kunnen inzetten. Er zijn mensen nodig die toezicht houden, de administratie verzorgen, verpleegkundigen die vragenlijsten invullen en dokters. Het profiel van de vrijwilligers is uiteenlopend, al valt het op dat er vrij veel jonggepensioneerden tussenzitten.

"Het geeft een warm gevoel in deze tijden, dat zoveel mensen zich vrijwillig hebben aangemeld," zegt Stefan Teughels van de eerstelijnszone Middenkempen. "We hebben er zoveel niet nodig, dus zullen we moeten selecteren." De overheid raadt aan dat er vaste teams worden gevormd van mensen die zich minstens 18u per week kunnen inzetten. "Dat is niet evident als je nog gaat werken," zegt Teughels, "maar het voordeel is dat je op mekaar ingespeeld bent en er een soort van routine komt."

Verschillende profielen

De vrijwilligers zullen verschillende taken moeten uitvoeren zoals administratie en toezicht houden. Verpleegkundigen moeten vragenlijsten invullen over de medische voorgeschiedenis van de mensen die een vaccin willen. En er zijn ook al 45 artsen gevonden om in te springen als gevaccineerden bijwerkingen zouden krijgen. Half februari zouden de vaccinaties starten in de centra in Kasterlee en Grobbendonk.

 

 

 

Meest gelezen