Wijkagent Koen uit Melsbroek schrijft blog over alledaagse ergernissen: "De Rubriek van Koen"

Koen Van Roye, een wijkagent uit Melsbroek is begonnen met een blog over ergernissen die leven bij de inwoners. Op de Facebookpagina van de politie schrijft hij iedere maand iets over een bepaald thema, zoals sluipverkeer of fout parkeren. In "De Rubriek van Koen" wil hij samen met de inwoners zoeken naar oplossingen. "Want we zijn er niet alleen om te verbaliseren," zegt Koen.

"Ik wou iets concreets doen met alles wat inwoners mij komen vertellen en met de ergernissen waar ze mee zitten," vertelt wijkagent Koen Van Roye. Op de Facebookpagina van de politiezone Kastze (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) heeft de wijkagent zijn eigen 'Rubriek van Koen'. "Ik schrijf iedere maand over een bepaald thema dat leeft in de wijk. Deze maand is dat parkeren tegen de rijrichting in, want dat is niet veilig voor kinderen die naar school gaan. Als je in de verkeerde richting parkeert, dan zie je vaak fietsers niet aankomen als je uit je parkeerplaats rijdt."

Als mensen klagen over iets, ga ik wel eerst ter plaatse kijken of het klopt 

Informeren is zeker zo belangrijk als verbaliseren, vindt Koen. "Het is niet mijn bedoeling om de mensen geld uit hun zakken te kloppen. Ik probeer mensen te sensibiliseren rond veilig verkeer. Ik wil ze erop wijzen dat ze zich veilig moeten gedragen en dat ze in het verkeer rekening moeten houden met anderen. En het is niet omdat er iets fout aanvoelt bij de mensen, dat het ook zo is. Dus als ik mensen hoor klagen over iets, ga ik wel eerst ter plaatse kijken of het klopt."

Koen probeert ook erg bereikbaar te zijn voor de inwoners van de gemeente. "Als het weer het toelaat, ga ik altijd met de fiets de straat op, dan ben ik gemakkelijk aanspreekbaar. Ik merk ook dat mensen me snel aanspreken, maar ze sturen me ook berichten via mail of Facebook." 

Meest gelezen