Belga

7 Bulgaren veroordeeld voor  cannabisplantage in Waregem

In de rechtbank van Kortrijk zijn 7 Bulgaren veroordeeld omdat ze betrokken waren bij een cannabisplantage in Waregem. De Bulgaarse bende krijgt celstraffen tot 40 maanden. 

In november 2019 deed de politie in Waregem een routinecontrole van een wagen met Nederlandse nummerplaat.  In de wagen zaten 4 Bulgaren met 1 kilogram vers geoogste cannabis. Verder onderzoek wees uit dat de drugs afkomstig waren uit een loods, achteraan de woning van een van hen in de Roterijstraat in Waregem. Daar vonden de speurders een plantage met 418 plantjes en 1.138 stekjes en ook nog ruim 1 kilogram cannabis, teelaarde en 750 gram cannabistakken. De toegang tot de loods was gebarricadeerd en via camera's kon de plantage vanop afstand in de gaten gehouden worden.

Celstraffen tot 40 maanden

Naast de bewoner van de woning in de Roterijstraat stonden ook de eigenaar van de woning, de 2 andere inzittenden van de gecontroleerde wagen, een vriendin, een schoonzoon, een dochter en een vriend terecht. Ze kregen celstraffen van 9 tot 40 maanden voor hun betrokkenheid.  De politie nam ook 200.000 euro aan omzet van de plantage in beslag. Enkel de dochter is vrijgesproken. 

Enkelen van hen waren ook betrokken bij een tweede plantage van 549 plantjes in Charleroi. 

Meest gelezen