Tien spelers van Union schakelen Moeskroen uit Beker van België

Met Moeskroen nemen we afscheid van een eersteklasser in de Croky Cup. Union, afgetekend leider in 1B, viel na een uur met z'n tienen en moest een 0-1-achterstand ophalen. Dat deed het ook, met het winnende doelpunt in de extra tijd: 2-1. Union mag zich misschien opmaken voor een achtste finale tegen Anderlecht, dat het in 2018 al eens uitschakelde.

Union en Moeskroen moeten vrijdagavond alweer opdraven voor een competitiematch. Dat Felice Mazzu en Jorge Simao wat nieuwe namen een kans gaven, was dan ook weinig verwonderlijk. Bij Union begon topschutter Dante Vanzeir op de bank.

Maar ook zonder enkele sterkhouders demonstreerde Union dat het volgend jaar misschien wel zijn plek zou hebben in de hoogste klasse. Na een goed begin van Moeskroen namen de Brusselaars resoluut over. Gelegenheidsdoelman Gillekens moest twee keer bij de pinken zijn. Het openingsdoelpunt viel echter aan de overzijde uit de lucht. Redelijk letterlijk zelfs, Bakic nam een hoge afvallende bal meteen op de slof en mikte zijn volley onhoudbaar in de linkerhoek. De ruststand was niet meteen een correcte weergave van de eerste helft.

Union draait het met man minder nog helemaal om

"We hebben alles onder controle. Ik ben zeker dat we met de zege naar huis gaan." Gilberto Andrade, de assistent-coach van Moeskroen, straalde halfweg veel vertrouwen uit, ondanks een verdienstelijke eerste helft van Union. Zijn voorspelling leek ook lang te kloppen. Toen Gueye na een uur onbegrijpelijk geen rood kreeg, en Mehlem twee minuten later wel moest afdruipen, leek de opdracht van Moeskroen nog wat gemakkelijker.

Maar Felice Mazzu weigerde te plooien: met Vanzeir, Fixelles en Nielsen gooide hij drie vaste waarden tussen de lijnen. Met een stevige kopbal en een knal in het zijnet vuurde Vanzeir snel twee waarschuwingen af. Tien minuten later mikte hij de verdiende gelijkmaker vanuit een scherpe hoek binnen: 1-1. Moeskroen kon het zich al beklagen dat het zoveel achterover had geleund en moest zijn egelstelling verlaten. Union zag het graag gebeuren: in de extra tijd liet Casper Nielsen de winnende treffer eerst nog liggen, maar de Deen kreeg een herkansing en wipte Moeskroen nu wel uit de beker.

 

Meest gelezen