Regen zorgt voor wateroverlast en natte kelders in Sint-Amands. Buurtbewoonster: "De gemeente zegt dat het hun probleem niet is"

De regen valt met bakken uit de lucht en in een woonwijk in Sint-Amands zorgt dat voor wateroverlast en ondergelopen kelders. Volgens de bewoners zijn de problemen begonnen nadat de gemeente de straat heraangelegd heeft en een nieuwe riolering stak. "De gemeente luistert niet naar ons en ik ben heel erg boos", getuigt buurtbewoonster Lieve Pishoudt op Radio 2 Antwerpen.

De foto's die we toegestuurd krijgen laten weinig aan de verbeelding over. De kelder en de tuin van buurtbewoonster Lieve Pishoudt staan volledig onder water. "Alles is begonnen toen de gemeente 3 jaar geleden de riolering heeft vervangen hier in de straat. De beekjes hier in de straat hebben ze ook dichtgegooid. Vanaf dat moment stond er bijna continu 25 centimeter water in de kelder. Zelfs met een pomp was er geen beginnen aan. Ik heb toen het gemeentebestuur op de hoogte gebracht, maar geen reactie gekregen", vertelt de boze buurtbewoonster.

De aanhoudende regen van de voorbije dagen maakt het allemaal nog erger. "Bij de gemeente kreeg ik geen gehoor. Ik ben 72 jaar en als ik hen vraag om hulp komt er niemand. Dat maakt mij boos. Nu het in de media verschenen is, hebben ze me beloofd dat er morgen iemand zou komen kijken", klinkt het bij de buurtbewoonster. De buurtbewoners willen nu een petitie starten zodat het probleem aangepakt wordt.

Meest gelezen