Nicolas Maeterlinck

De Lijn betaalt 25.000 euro aan boetes door vervuilende bussen in Gentse lage-emissiezone

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar in Gent 170 boetes gekregen omdat er vervuilende bussen in de lage-emissiezone (LEZ) reden. De boetes bedragen in totaal zo’n 25.000 euro. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Sinds begin vorig jaar is er ook een lage-emissiezone in Gent, maar toch blijven er nog vervuilende bussen in die zone rijden. De Lijn probeert de vervuilende bussen zo veel mogelijk in te zetten buiten de lage-emissiezone, maar dat lukt nog niet altijd. 

Over het algemeen minder vervuilende auto's

De vervoersmaatschappij moet in totaal meer dan 25.000 euro aan boetes betalen die het vorig jaar kreeg door in de lage-emissiezone te rijden.  Er reden vorig jaar wel minder vervuilende auto’s in de lage-emissiezone. Vaak zijn het toeristen en buitenlandse autobestuurders die de zone nog inrijden.

Meest gelezen