Deinze krijgt centraal loket met info over kinderopvang: “Zo kunnen ouders meteen zien waar er plaats is”

Deinze gaat alle informatie over de kinderopvangmogelijkheden in de stad bundelen. Ouders kunnen zo makkelijker zien waar er nog plaats is voor hun kind. Er komt ook een speciaal kinderopvangloket waar ouders gericht vragen kunnen stellen. 

In Deinze zullen ouders voortaan gemakkelijker opvang kunnen vinden voor hun kind. Deinze roept daarom een kinderopvangloket in het leven waar jonge ouders alle informatie kunnen vinden. Alle info zal ook online op 1 centrale plaats te vinden zijn. “Het is belangrijk dat we hier extra aandacht aan geven, want als ouder wil je graag weten dat je kind veilig is”, zegt schepen Trees Van Hove (CD&V).

Verschillende talen

Eigenlijk zou het kinderopvangloket al eind 2019 geopend moeten zijn, maar de coronapandemie vertraagde de opstart. Intussen mikt de stad op het voorjaar van 2021. “Alles zal dus snel in werking treden”, verzekert Van Hove. “En dat is nodig, want door corona worden er meer baby’s verwacht. Extra kinderopvang én duidelijke informatie is dus meer dan ooit belangrijk.”

Het loket zal 2 dagen in de week open zijn, en er zal altijd iemand aanwezig zijn die verschillende talen spreekt. “In Deinze wonen ook mensen met een andere achtergrond en het is belangrijk dat die mensen ook opvang kunnen vinden", zegt Van Hove. " Aan het loket zullen inwoners daarom zowel in het Arabisch, Spaans, Frans, Engels en Nederlands informatie kunnen krijgen. Zo kan iedereen goed geholpen worden. Het is belangrijk dat er toegankelijke kinderopvang is voor iedereen.”

Extra opvangplaatsen

Momenteel heeft de stad 70 opvangplaatsen waar meer dan 800 kinderen worden opgevangen. “We willen dat dat er in de toekomst nog meer worden”, zegt Van Hove. “En we willen vooral dat ouders sneller aan correcte informatie geraken. Aan het loket en online kan je voortaan meteen zien waar er vrije plaatsen zijn.”

Meest gelezen