Google Streetview

Politie Halle gaat jongeren extra controleren op verboden wapens

De politie van Halle gaat extra controleren of jongeren geen verboden wapens bij zich dragen. Het stadsbestuur neemt die beslissing na een tweede vechtpartij met messen tussen jongeren op een paar dagen tijd. "Het baart ons zorgen dat er jongeren rondlopen met messen", zegt de burgemeester van Halle.

Gisterenavond was er opnieuw een vechtpartij in de Basiliekstraat in het centrum van Halle. "Vijf jongeren waren daar bij betrokken: drie meerderjarige jongens en twee minderjarige meisjes", vertelt de burgemeester van Halle, Marc Snoeck (SP.A). "De meisjes gaan in Halle naar school en de jongens zouden afkomstig zijn uit Brussel. Ze zijn een gevecht aangegaan en er werden daarbij messen gebruikt. Het gaat om een uit de hand gelopen liefdesdiscussie." Eén jongeman werd in het been geraakt met een steekwapen. De andere liep verwondingen op aan zijn hand en pols. Ze werden allebei naar het ziekenhuis gebracht.

Politie zoekt verboden wapens

Vorige week vrijdag raakte ook al een jongen gewond bij een steekpartij in Halle. "Het is heel jammer dat er enkele dagen geleden ook al een steekpartij was. Uit onderzoek blijkt wel dat de twee vechtpartijen niet aan mekaar kunnen gelinkt worden", aldus de burgemeester. "Maar het baart ons wel zorgen dat er blijkbaar jongeren rondlopen met verboden wapens. Daarom heb ik met de korpschef van de politie afgesproken dat er rond het stationsplein en in de scholenbuurten controles uitgevoerd zullen worden op verboden wapendracht."

Meest gelezen