Jette wil nieuwe bestemming geven aan stationsgebouw

Nu de NMBS 44 stationsloketten wil sluiten, ook dat van Jette, overweegt de gemeente Jette om het stationsgebouw een nieuwe bestemming te geven. Het gebouw staat nu zo goed als leeg. Er is nog één loket beperkt open, maar daar worden nog maar weinig treintickets verkocht. 

Jette wil een nieuwe bestemming geven aan het stationsgebouw, zeker nu er plannen zijn om het stationsloket te sluiten. "Op dit moment is er nog één loket open, enkel in de voormiddag", vertelt schepen Nathalie De Swaef. "We willen niet dat het loket sluit en dat er dan een periode van leegstand komt. We vinden ook dat het loket moet openblijven tot er een nieuwe bestemming is. Maar iedereen moet wel de trein kunnen blijven nemen."

Meer volk op het stationsplein

Een concrete invulling voor het stationsgebouw van Jette is er nog niet. "In het gebouw zouden vzw's hun intrek kunnen nemen bijvoorbeeld of er kan een mobiliteitspunt komen. Dat zou er ook voor zorgen dat er meer volk rondloopt in en rond het station. Het zou zorgen voor meer dynamiek op het stationsplein, en dat is er vandaag niet."

Meest gelezen