Kleuters en leerlingen in Sint-Lenaarts zien het leven door een roze bril

De leerlingen en kleuters van GO! Daltonschool In ’t Groen, in Sint-Lenaarts (Brecht), lopen deze dagen met een roze bril rond. Dat maakt uit van een project dat de leerkrachten uitwerkten voor de hele school. In tijden van corona vinden ze het extra belangrijk dat kinderen al het moois om hen heen zien. Zo wordt er ook aangemoedigd om complimenten en duimpjes te geven. 

Roze brillen, duimpjes en complimentenballetjes, mekaar helpen om een 10 op 10 te halen en pluimpjes verdienen in de klas. Zo moeten kinderen leren dat er ook veel positieve dingen om ons heen zijn. "Alles wordt ook genoteerd in het roze boekje", zegt directeur Simon Ruys. "En daar gaan we later de "Rozebrilgazet" van maken."

En dat roze boekje is al goed gevuld, gaat hij voort: "Dat gaat van kinderen die zeggen dat ze anderen goed samen zagen spelen, dat er iemand de veters van een ander kind heeft geknoopt of dat ze goed gepraat hebben met de juf."

Ook het personeel doet mee. Zij verwennen iemand als geheime aanbidder met complimentjes en kleine attenties. Ouders kunnen dan weer positieve boodschappen achterlaten op een krijtboord bij de schoolpoort. 

Meest gelezen