Gettyimages

Natuurpunt gaat wilde bijen half jaar lang bestuderen in Mechelen

In Mechelen gaan medewerkers en vrijwilligers van Natuurpunt een half jaar lang wilde bijen bestuderen. Zo willen ze te weten komen waar de bijen leven en welke bloemen ze nodig hebben. "Deze diertjes zijn heel waardevol voor onze biodiversiteit en dus willen we zoveel mogelijk over hen weten", zegt Mechels schepen voor Natuurontwikkeling Patrick Princen (Groen).

In maart start Natuurpunt met het maken van een inventaris van de wilde bijen. "Zij zullen op verschillende plekken in de stad de dieren bestuderen. Dat gebeurt onder andere in parken en begraafplaatsen. Op regelmatige tijdstippen zullen ze opnieuw gaan kijken en noteren welke bijen er zitten en welke planten er zijn. Dat zal zes maanden in beslag nemen", aldus Princen.

Meest gelezen