Opnieuw steekpartij in centrum Halle

In het centrum van Halle was er dinsdagavond opnieuw een steekpartij, waarbij twee mensen gewond werden afgevoerd. Het is de tweede steekpartij op nog geen week tijd: afgelopen vrijdag werd in het centrum van de stad ook al een 15-jarige jongen neergestoken. 

Het was rond 17 uur dat twee groepjes in het centrum van Halle, in de omgeving van het kruispunt van de Basiliekstraat met de Bergensesteenweg, met elkaar op de vuist gingen. "Daarbij werd één meerderjarige in het been geraakt met een steekwapen", vertelt commissaris Christian Steens van de politie Zennevallei. “Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Halle.  Een andere persoon, de vermoedelijke dader en eveneens meerderjarig, had verwondingen aan hand en pols.  Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Anderlecht. Beide verkeren niet in levensgevaar." De politie onderzoekt de zaak. 

Tweede steekpartij op week tijd

Het is niet de eerste steekpartij in het centrum van Halle. Afgelopen vrijdag werd eveneens in de Basiliekstraat een 15-jarige jongen uit Waterloo neergestoken. Volgens een getuige ging het toen om een jongen die met zijn vriendin in het centrum wandelde en plots werd aangevallen door een groep jongeren.  Een 17-jarige verdachte uit Halle gaf zich nog diezelfde avond aan. Ook hier loopt nog altijd een onderzoek naar de feiten.

Meest gelezen