Brusselse politie wil agenten die verdacht worden van verkrachting, aanranding en voyeurisme "definitief verwijderen"

Bij de Brusselse politie is er een procedure opgestart om de agenten die verdacht worden van verkrachting, aanranding en voyeurisme te ontslaan. Drie agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene zijn gisteren aangehouden in dat onderzoek. Twee andere agenten werden eerder al vrijgelaten. 

Op de verkeersafdeling van de politie Brussel Hoofdstad/ Elsene werden begin deze week vijf agenten, die allemaal in of rond Luik wonen of woonden, opgepakt. "Ze worden verdacht van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme", klonk het bij het parket van Luik, dat het onderzoek in handen heeft. De feiten zouden zich in de privésfeer hebben afgespeeld.

De onderzoeksrechter in Luik heeft beslist om drie van hen aan te houden, op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme. Ze blijven dus voorlopig in de cel. Wanneer de drie voor de raadkamer moeten verschijnen, is nog niet duidelijk. De twee anderen waren eerder na hun verhoor al opnieuw vrijgelaten. 

Wat er precies gebeurd is, is nog niet geweten. Intussen heeft de korpschef van de Brusselse politie wel al maatregelen genomen tegen de agenten. “Er werden procedures voor een definitieve verwijdering opgestart door de korpschef”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen