PZ Tongeren-Herstappe

Politie van Tongeren betrapt automobilist met 793 capsules lachgas

In Tongeren heeft de politie een automobilist betrapt met bijna 800 capsules lachgas. De auto was niet ingeschreven en niet verzekerd. 

De politie was opgeroepen voor een verdacht voertuig. Toen ze de wagen onderschepten, ontdekten ze dat de bestuurder 793 capsules lachgas bij zich had en ballonnetjes om het gas te inhaleren. De politie nam het lachgas en de wagen in beslag want die bleek niet ingeschreven en niet verzekerd te zijn. De bestuurder kreeg een PV. 

Het gebruik van lachgas als roesmiddel is de voorbije jaren sterk toegenomen. Vooral jongeren worden er mee betrapt. Over enkele weken wordt in het federaal parlement gestemd over een wetsvoorstel om de verkoop van lachgas aan minderjarigen te verbieden. In verschillende steden zoals Brussel, Antwerpen en Mechelen is dat al verboden.

 

Meest gelezen