Kuurne-Brussel-Kuurne

Smakelijke affiche Kuurne-Brussel-Kuurne: "Geniet thuis van een stukske koers met een stukske taart"

De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne pakt uit met een smakelijke affiche voor de wielerwedstrijd. Er is een taart te zien met een huis erop. In elke kamer zit iemand van het gezin naar de koers op televisie te kijken.

Kuurne-Brussel-Kuurne kan doorgaan op 28 februari maar zonder publiek aan de start, de aankomst en langs het parcours. Maar je kan de wedstrijd wel op de televisie volgen. En dat is de boodschap van de affiche. Bedenker Joost Brys: "Ik wilde niet het zoveelste COVID-19-verhaal brengen. De nadruk ligt op wat wél mag: thuis gezellig naar de koers op de televisie kijken. De affiche moet je zin doen krijgen om gezellig samen te genieten van de wedstrijd. Zoals je met z'n allen kan genieten van een stukje taart."

Nieuw: Tiegemberg

Kuurne-Brussel-Kuurne legt dit jaar ook een nieuwe kuitenbijter op het parcours. De renners zullen over de Tiegemberg rijden. Die vervangt de Eikenmolen. Die verdwijnt uit het parcours op vraag van de renners en sportdirecteurs, omdat er daar een vervelende vernauwing opduikt die de koers uit haar ritme kan halen. Ook de Boembeek in Zottegem komt erbij. Dat betekent dat de renners 12 hellingen zullen moeten bedwingen.

Meest gelezen