Vaccinatiecentrum op be-MINE in Beringen krijgt grote verwarmingsinstallaties: "Anders ijskoud"
HANS PUT

Vaccinatiecentrum op be-MINE in Beringen krijgt grote verwarmingsinstallaties: "Anders ijskoud"

De vaccinaties op be-Mine in Beringen zullen pas over enkele weken starten maar nu draaien de verwarmingstoestellen daar al op volle toeren. Het oude mijngebouw is erg hoog en in de winter is het er ijskoud. Er is dan ook extra verwarming geinstalleerd om de hal op tijd aanvaardbaar warm te krijgen. 

Zoals bekend wordt het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Beringen en Tessenderlo ondergebracht in de voormalige elektriciteitscentrale van de steenkoolmijn van Beringen. Dat gebouw staat leeg, maar het is erg groot en het is er zeer koud. 

"Het is een unieke locatie, maar logistiek niet de makkelijkste", vertelt Jos Aerts. Hij is bij de stad Beringen verantwoordelijk voor het vaccinatiecentrum. "Het gebouw bevat elementen die niet kunnen verwijderd worden. Er is ook geen verwarming en voor elektriciteit hebben we ook zelf moeten zorgen. We hebben enkele ramen vervangen door houten panelen om daar de verwarmingsbuizen door te kunnen steken. Maar ondanks de grootte van het gebouw en de koude, is deze vorm van  verwarming zeker voldoende. "

"Het was trouwens ook een hurarenstukje om de verschillende ruimtes zoals de apotheek, het EHBO-lokaal, de refter, ... in deze hal op te bouwen", zegt Aerts nog. "Dat zijn namelijk hobunits en het was echt milimeterwerk om die naar binnen te brengen."

HANS PUT

Het grootste deel van het werk in de hal is ondertussen achter de rug. Nu moeten nog de laatste details afgewerkt worden zoals de interne signalisatie, maar ook nog de inrichting van de apotheek en van de refter. Tegen vrijdag zou alles klaar zijn, maandag volgt dan een controleronde en volgende week vrijdag komen medewerkers een dag proefdraaien.

HANS PUT

Meest gelezen