Facebookpagina Tineke Junior

Verkoop van communiekleding loopt onverwacht goed "Ondanks de onzekerheid over de datum van het feest"

Vele ouders wachten niet om feestkleding te kopen voor de communiefeesten. Ook al is het niet zeker of en wanneer het feest zal doorgaan. "Je voelt dat de ouders uitkijken naar het communiefeest van hun zoon of dochter", zegt Sarah Tally van de kinderkledingwinkel Tineke Junior in Roeselare.

Het bisdom Brugge wacht nog even met de beslissing over de communiefeesten. Vorig jaar waren er geen door de coronacrisis. Binnenkort weten we of het feest zoals gewoonlijk in mei kan plaatsvinden. Of misschien wordt het wel uitgesteld naar het najaar?

Die onzekerheid belet ouders niet om al feestkleding te kopen voor hun zoon of dochter.  Sarah Tally van de kinderkledingwinkel Tineke Junior in Roeselare: "We verkopen onverwacht goed. Het is wel wat later begonnen dan de vorige jaren. Ouders houden er rekening mee dat het feest kan verschuiven naar later in het jaar. Daarom kopen ze soms kleding die extra ruim zit."

Retoucheren

Maar als het communiefeest dan toch in mei doorgaat? Dan zit je misschien met een broek die te lang is of met een jurkje dat te groot is. "Geen probleem. We kunnen dat retoucheren", zegt Sarah.

Er zijn winkels die verkochte feestkleding terugnemen en terugbetalen als de communiefeesten helemaal niet zouden doorgaan dit jaar. "Wij doen dat niet. Als je kleding terugneemt, moet je die dan volgend jaar weer in de winkel hangen. En wij willen elk jaar nieuwe zaken verkopen. Maar als er een probleem is, kunnen we altijd een broek of een pull ruilen zodat die perfect passen."

Meest gelezen