Gemeente Maarkedal

Wateroverlast in Oost-Vlaanderen: scheepverkeer op Dender ligt stil en straten afgesloten in Maarkedal

Door de aanhoudende regen in Oost-Vlaanderen ligt het scheepvaartverkeer op de Dender momenteel stil omdat het water er te hoog staat. In Maarkedal zijn er enkele straten afgesloten en ook in Brakel en Zottegem is de brandweer al een paar uur bezig met het oplossen van problemen door wateroverlast. 

Door het hoge waterpeil ligt de volledige scheepvaart op de Dender stil. De schepen kunnen nergens door en de sluizen worden ook niet bediend. “Het is niet duidelijk hoe lang dit nog zal duren”, klinkt het bij Vlaamse Waterweg. “Alles hangt af van de regenval maar we volgen het goed op zodat de maatregelen kunnen bijgestuurd worden indien nodig.”

(Lees verder onder de foto.)

Zandzakken uitgedeeld

Ook op andere plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen is er overlast door hevige regenval. In Strijpen, bij Zottegem, staat er bijvoorbeeld een straat onder water omdat een beek uit de oevers is getreden. In Brakel dreigt water enkele huizen binnen te lopen. Ook in Maarkedal staat de brandweer klaar om in te grijpen als dat nodig is.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

We hebben vorige week al zandzakken uitgedeeld aan inwoners die in kwetsbaar gebied wonen.

Burgemeester van Maarkedal, Joris Nachtergaele (N-VA)

(Lees verder onder de foto.)

“De alarmpeilen zijn op sommige plaatsen overschreden”, zegt burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA). “Er zijn voornamelijk problemen aan de Nederholbeek, de Pauwelsbeek en de Maarkebeek. Het is bang afwachten wat de volgende uren zal doen. We zitten nu op een niveau dat er geen water meer bij mag komen, of we dreigen water in de huizen te hebben.” In Maarkedal zijn er intussen enkele straten afgesloten: Borgstraat, Groenstraat, Hollebeekpad, Kaperij, Ladeuze en de Neutenstraat. 

(Lees verder onder de foto.)

“We hebben vorige week op een aantal locaties preventief zandzakken geleverd en momenteel zijn alle gemeentediensten ingeschakeld om mensen te helpen als er zich problemen zouden voordoen”, aldus Nachtergaele. 

Meest gelezen