Videospeler inladen...

Wereldprimeur: man van 22 krijgt nieuw gezicht en nieuwe handen na transplantatie (met hulp van een Belgisch bedrijf)

In de Amerikaanse staat New York heeft een patiënt een nieuw gezicht en nieuwe handen gekregen bij een zware transplantatie-operatie. De 22-jarige Joe DiMeo liep twee jaar geleden zware brandwonden op na een auto-ongeval. Het was een lange weg op zoek naar geschikte donoren. Voor de artsen was het ook een grote uitdaging om de medische ploeg op te leiden en voor te bereiden op de operatie. Eerder, in 2009, heeft de Franse chirurg Laurent Lanteiri voor het eerst zo'n operatie uitgevoerd. De patiënt overleed toen een maand na de zware operatie. Bekijk het verhaal van DiMeo in bovenstaande video.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen