West-Vlaming blaast fanclub van KFC Germinal Ekeren nieuw leven in

Michael Ketelers uit Roeselare richtte onlangs op Facebook een pagina op voor de ter ziele gegane club KFC Germinal Ekeren. Dat die pagina zo populair zou zijn had hij niet verwacht. "Het is geweldig om te merken dat zoveel mensen de club nog in hun hart dragen en verhalen met elkaar delen", vertelt Ketelers op Radio 2 Antwerpen.

Michael mag dan geen Antwerpenaar zijn, toch is de liefde voor KFC Germinal Ekeren groot. "Mijn nonkel woonde in de buurt van het Germinalstadion en als jong kereltje gingen we regelmatig naar een match kijken. Voor mij is dat een plek waar veel mooie herinneringen aan hangen.  Het is geweldig om te zien dat ik niet de enige ben", zegt hij.

We hopen na de coronacrisis samen te komen op de plek waar het stadion stond en in het echt herinneringen op te halen.

Michael Ketelers, oprichter Facebookgroep KFC Germinal Ekeren

Als we even door de facebookpagina scrollen wordt het al snel duidelijk dat het een plek is die ontploft van de nostalgie. "Heel wat fans delen er hun verhalen en herinneringen aan de club. Er worden ook veel foto's gedeeld uit die tijd en dat is echt leuk om terug te zien", klinkt het bij Ketelers.

Onder de meer dan 800 leden zitten ook enkele oud-spelers van de club. Ronny Prins, Gunther Hofmans en Alex Camerman volgen de pagina ook op Facebook. "We hopen dat we, na de coronacrisis, met de supporters en enkele oud-spelers kunnen samenkomen op de plek waar het stadion stond en in het echt herinneringen kunnen ophalen", zegt Ketelers nog.

Meest gelezen