Antwerpen viert eerste Dag van de Antwerpse Student: "We willen onze studenten een hart onder de riem steken"

Vandaag staat Antwerpen in het teken van de studenten. Zo hebben alle Antwerpse universiteiten en hogescholen beslist om 4 februari om te dopen tot de Dag van de Antwerpse Student. Daarmee willen ze studenten het signaal geven dat ze er niet alleen voor staan. "Student zijn is niet altijd evident," zegt Marnik Mengels van de Karel de Grote Hogeschool. "We willen daarom jaarlijks een hele dag aan hen te wijden zodat ze zich meer geapprecieerd voelen."

"We merken dat steeds meer studenten het moeilijk krijgen en daar moeten we meer stil bij staan," zegt Marnik Mengels. "Zeker in deze moeilijke tijden hebben onze scholieren het vaak erg lastig om student te zijn. Met de jaarlijkse Dag van de Antwerpse Student willen we tonen dat ze er niet alleen voor staan."

"We hebben ons laten inspireren door de Dag van de Jeugdbeweging. Dit jaar leggen we ons in het bijzonder toe op het mentale welzijn van onze studenten," zegt Mengels. "Zeker in de huidige coronacrisis hebben we gezien dat het niet altijd evident is om student te zijn en daar willen we extra aandacht aan besteden."

Het is zeer mooi om te zien dat alle Antwerpse universiteiten en hogescholen zo enthousiast zijn om hiermee aan de slag te gaan

Marnik Mengels, Karel de Grote Hogeschool

De viering van de Antwerpse student komt er na een belangrijk kantelpunt in het studiejaar. De eerste examenperiode is achter de rug en ook de winter loopt ten einde. "Het is zeer mooi om te zien dat alle Antwerpse universiteiten en hogescholen meteen enthousiast waren om hiermee aan de slag te gaan," zegt Mengels. "Het is aan iedere hogeschool en universiteit om zowel grote als kleine acties te organiseren om iets leuks te doen voor onze studenten."

Het is dan ook de bedoeling dat de Antwerpse studenten jaarlijks in de bloemetjes worden gezet. "Dat zal dit jaar bijna volledig online verlopen. Hier en daar zullen er wel kleine fysieke acties plaatsvinden zoals een hondenwandeling," aldus Mengels. "Maar in de toekomst hopen we natuurlijk dat we opnieuw grotere bijeenkomsten kunnen organiseren en meer kunnen samenkomen."

Meest gelezen