Nicolas Maeterlinck

Autosnelweg tussen Brussel en Oostende op twee plaatsen afgesloten, hele weekend hinder

Vanavond en vannacht wordt er gewerkt op de E40 in Affligem en op de A10 in Oostende. In Affligem wordt een nieuwe brug gebouwd, in Oostende wordt een brug afgebroken. Op beide plaatsen zal de weg tijdens de avond en nacht in de twee richtingen afgesloten worden en moet je lokaal omrijden. 

De eerste werken starten vanavond in Oostende. Vanaf 20 uur gaat de A10 er dicht. Want de Konterdambrug, een brug vlakbij de Kennedyrotonde, wordt afgebroken. Grote kranen zullen de brug kapot knijpen en het puin wordt afgevoerd met vrachtwagens. De brug raakte door enkele ongevallen onherstelbaar beschadigd.

Hinder in Oostende en omgeving

De aannemer zal een nevelinstallatie plaatsen om opwaaiend stof tegen te houden. Er zal ook geluidsoverlast zijn voor de buurt. Het wordt spectaculair, maar door corona raadt de politie af om te gaan kijken. Er is trouwens nog altijd een avondklok van kracht.

De autoweg A10 wordt tijdens de werken in beide richtingen afgesloten voor het verkeer tussen Oostende en Oudenburg. Er zijn omleidingen.

Nieuwe brug in Affligem

Om 23 uur wordt dan de E40 tussen het knooppunt Aalst en Groot-Bijgaarden afgesloten. Een aannemer zal er de liggers van een nieuwe brug leggen in Affligem. De vorige brug werd afgebroken nadat ruim 10 jaar geleden een vrachtwagen de brug zwaar had beschadigd. Sindsdien was er geen verbinding meer tussen Essene (Affligem) en Sint-Katherina-Lombeek (Ternat).

De nieuwe brug is in de eerste plaats voor voetgangers en fietsers bedoeld. In beide richtingen komen brede fietspaden. Voor de auto blijft er in het midden nog een strook van 3 meter over. Daar moeten auto’s dus beurtelings over rijden.

Hinder het hele weekend

Door die werken wordt de snelweg in beide richtingen tussen 23 uur en 7 uur in beide richtingen afgesloten tussen het op- en afrittencomplex in Aalst en het knooppunt met de Brusselse ring in Groot-Bijgaarden. De parkeerterreinen in Groot-Bijgaarden zullen dus ook niet bereikbaar zijn. Het verkeer over lange afstand wordt aangeraden om om te rijden via Antwerpen.

Ook tijdens het weekend blijft er hinder omdat het verkeer ter hoogte van de werken over een versmald wegdek moet.

Meer details over hinder en omleidingen vind je op de website van het Agentschap Wegen en verkeer.

Meest gelezen