Sarah Martin voor Pixabay

Beersel opent jacht op konijnen: "Vreten alle gewassen op"

In Beersel heeft de burgemeester een jager aangesteld. Die moet de konijnplaag aanpakken in deelgemeente Lot. De dieren vreten alle gewassen op, tot groot ongenoegen van een plaatselijke landbouwer. Een jager moet het konijnbestand weer op peil krijgen, klinkt het.

Tot 28 februari mag een jager konijnen doden in de buurt van het recyclagepark en de begraafplaats van deelgemeente van Beersel, Lot. Daar zitten de afgelopen tijd zoveel konijnen, dat de gemeente klachten heeft gekregen van een landbouwer.

Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester): "Een van onze landbouwers heeft laten weten dat er te veel konijnen aan zijn gewassen zitten. Die bevinden zich op het gemeente-eigendom. Daarom hebben we in samenspraak met het Agentschap Natuur en Bos en de plaatselijke jachtopzichter besloten om toelating te geven om gedurende één maand het wildbestand van konijnen weer op een normaal niveau te krijgen." 

De burgemeester verzekert dat er enkel gejaagd zal worden op uren en dagen dat het recyclagepark gesloten is om iedereens veiligheid te garanderen.  

Meest gelezen