Foto Kurt

Bodybuilder (27) uit Varsenare doorverwezen naar assisen voor moord op ex-vriendin, grootouders en fotograaf

De man uit Varsenare moet zich voor het hof van assisen verantwoorden voor drievoudige moord in Moere bij Gistel en moord met foltering in Sint-Amandsberg bij Gent. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok de jongeman uit Varsenare naar het huis van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere bij Gistel. Daar bracht hij het meisje en haar grootouders met messteken om het leven. Hij wist na de feiten te ontsnappen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was er aan het licht gekomen dat hij ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf, die op dinsdagochtend dood teruggevonden werd bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Uit onderzoek blijkt dat de fotograaf eerst urenlang gemarteld werd.

(Lees voort onder de foto)

Foto Kurt

"Feiten worden niet betwist"

Dat de jongeman uit Varsenare doorverwezen wordt naar assisen is voor zijn advocaat geen verrassing. "Ik had die beslissing verwacht", zegt Johan Platteau. "We hebben ons ook niet tegen die beslissing verzet. Mijn cliënt heeft hele erge dingen gedaan en daar is hij zich enorm bewust van. Hopelijk kan het proces snel starten. Daar gaan we nog proberen iets goeds te tonen van die man en te duiden wie hij is en wat hem bezield heeft. Maar de feiten zijn duidelijk, die gaan we uiteraard niet betwisten."

Meest gelezen