Radio 2

Brugge volop bezig met opbouw van vaccinatiecentrum: "Nog heel wat vrijwilligers nodig"

In Brugge is de opbouw van het vaccinatiecentrum van start gegaan. Er werd gekozen voor de ijspiste van het Boudewijn Seapark in Sint-Michiels. 

Voor de omschakeling van een ijspiste naar een vaccinatiecentrum zijn er heel wat aanpassingen nodig, zoals het plaatsen van vloerbekleding en verwarmingselementen. Naast de vaccinatiezone, die opgedeeld zal zijn in verschillende vaccinatielijnen, worden er ook een aantal andere zones ingericht. Zo komen er sanitaire blokken, die voor iedereen toegankelijk moeten zijn, bureaus en een EHBO-ruimte. Het vaccinatiecentrum moet vanaf 15 februari in werking zijn en zal 7 op 7 open zijn. 

We zullen in eerste instantie opstarten met professioneel personeel, om te kijken of er geen fouten gebeuren

Dirk De fauw (CD&V), burgemeester van Brugge

Zoektocht naar vrijwilligers

Naast de opbouw van het centrum is ook de zoektocht naar vrijwilligers gestart. "We zullen in eerste instantie opstarten met professioneel personeel, om te kijken of er geen fouten gebeuren", vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "Naarmate we verder gaan en er meer vaccins komen, zullen we dan vrijwilligers inschakelen. Eerst samen met de professionelen, zodat ze alles goed onder de knie hebben. Om dan later met meer vrijwilligers te kunnen werken."

Dry-run

Komende zaterdag is er achter gesloten deuren een zogenaamde dry-run. "Tijdens deze testdag doorlopen we met het personeel en de vrijwilligers de volledige vaccinatieprocedure", legt burgemeester De fauw uit. "Er zal niet worden gevaccineerd, maar dit zal ons wel meteen aantonen waar er zaken bijgestuurd moeten worden. Zo kunnen eventuele problemen voorkomen worden op het moment dat er effectief gevaccineerd wordt."

De komende maanden zullen er ongeveer 75.000 Bruggelingen gevaccineerd worden.

Meest gelezen