Dirk Annemans (Wikipedia)

Burgemeester en inwoners Vilvoorde in rouw na overlijden zanger Kris De Bruyne

Vilvoorde is in rouw na het overlijden van Kris De Bruyne. Niet alleen woonde de zanger vijf jaar lang in de stad, maar hij bezong ze ook in de klassieker "Vilvoorde City". Daardoor kreeg de stad niet meteen een fraai imago. Toch zijn zowel de burgemeester als veel Vilvoordenaars zelf erg trots op hun bekende burger. 

"Onsterfelijk", noemt burgemeester Hans Bonte (SP.A) het nummer "Vilvoorde City" van Kris De Bruyne. Maar tegelijkertijd heeft het de stad ook een grauw en grijs imago gegeven, vertelt hij op Radio 2 Vlaams-Brabant. “De Bruyne focuste op de problematiek van de wijk Far-West, terwijl hij zijn liefdesverdriet bezong. Dat heeft van hem indertijd een controversieel figuur gemaakt in de stad. De Vilvoordenaren - en al zeker de bewoners van de wijk Far-West - waren niet opgezet met het beeld dat hij schetste. Maar het blijft een bijzonder mooi lied dat wat mij betreft op een goede manier het kader schetste van toen. Dat heeft ongetwijfeld meegeholpen aan het rebelse karakter van de zanger. En in die zin is hij een goeie vertegenwoordiger van de Vilvoordenaars.” (lees verder onder de foto)

Ik heb hem een paar keer in café De Drinkwinkel ontmoet en ik moet toegeven dat hij wel gelijk had over de tekst in Vilvoorde City

Buurtbewoner uit Vilvoorde
Radio 2

De Bruyne heeft ook vijf jaar in de stad gewoond. Exact in de wijk Far-West die hij bezingt in "Vilvoorde City". “Ik heb hem een paar keer in café De Drinkwinkel ontmoet”, vertelt een buurtbewoner. “En ik moet toegeven dat hij wel gelijk had over de tekst in "Vilvoorde City". Het was hier toen een vuile, stinkende stad. Dat moeten we toegeven, maar ondertussen is dat wel heel hard veranderd”, vindt hij. “Het doet me echt iets”, zegt een vrouw uit de wijk. “Weten dat hij hier gewoond heeft, er een liedje over schreef en dan op zo’n jonge leeftijd is gestorven, dat is erg.” 

Kris De Bruyne stierf gisteren op 70-jarige leeftijd na een langdurige ziekte.  

Radio 2

Meest gelezen