AFP

Geen match vandaag voor Elise Mertens in Australië na positieve coronatest bij hotelmedewerker

Het coronavirus gooit roet in het eten van de tennissers in Melbourne. Alle wedstrijden die vandaag op het programma stonden tijdens de verschillende ATP- en WTA-toernooien zijn afgelast. Daardoor kan ook de Limburgse Elise Mertens vandaag haar kwartfinale van de Gippsland Trophy niet spelen. 

De organisatie van de tennistoernooien in Melbourne heeft alle wedstrijden afgelast nadat de Britse variant van het coronavirus was opgedoken in een groot spelershotel.

Het was een medewerker van het hotel die positief had getest. Iedereen (500 à 600 tennissers, officials en begeleiders) die mogelijk in contact kwam met die persoon, moet een coronatest ondergaan en is voorlopig in quarantaine geplaatst.   

En dat is ook een streep door de rekening van Elise Mertens. Want daardoor kan ook zij vandaag haar kwartfinale in de Gippsland Trophy niet spelen. 

Meest gelezen