Huis beschoten in Waterschei in Genk: "Nog nooit meegemaakt in deze straat"

In de Onafhankelijkheidslaan in Genk is gisterenavond een huis beschoten. Er waren verschillende kogelinslagen, maar niemand raakte gewond. De politie en het Limburgse parket voeren verder onderzoek naar de exacte omstandigheden van de schietpartij.

Rond half 12 werd de buurt in Genk opgeschrikt door luide knallen. "Die waren zo hard. Ik voelde me niet op mijn gemak", zegt een vrouw. "Mijn kinderen zeggen altijd dat ik de deur niet mag opendoen en ik luister naar hen. Je hoort zoveel deugenieterij, dat is jammer. Vroeger was de cité heel anders en waren de mensen in groep bij elkaar. Maar nu is het ieder voor zich. De sfeer is hier echt veranderd."

Ook een andere buurman hoorde de schoten. "Dat waren er een stuk of 6", zegt hij. "Ik ben buiten komen kijken, maar zag niet direct iets. Toen ik weer binnen was, hoorde ik mensen wenen. Ik hoorde schreeuwen en wist meteen dat dat mijn overbuur was. Ik ben dan opnieuw naar buiten gegaan en zag dat er ondertussen heel wat buren stonden. Toen heb ik gehoord dat er door de vensters op hun huis was geschoten." 

Van die Amerikaanse toestanden hebben we hier nog nooit meegemaakt

Buurtbewoner

Volgens de man is het normaal een rustige buurt. "Bij een Turkse bruiloft wordt er af en toe weleens in de lucht geschoten, met losse flodders", gaat hij verder. "Dat is een traditie. Maar dat er met slechte bedoelingen op een huis wordt geschoten, hebben we hier in de straat nog nooit meegemaakt." 

"Ik woon er net tegenover en heb zelf 7 kinderen. Het is wel even schrikken als je van die Amerikaanse toestanden krijgt in de buurt. Dat heb ik hier liever niet." Op camerabeelden is te zien hoe een man aan de overkant van de straat iets doet en vervolgens op de vlucht slaat. "Vermoedelijk is dat de dader", voegt de buurman er nog aan toe.

Meest gelezen