Radio 2

Koksijdse gezinnen in quarantaine krijgen stoepbezoek en cadeautje

In Koksijde krijgen mensen die in quarantaine zitten bezoek van de gemeente, voor een babbeltje aan de deur. Maar ze hebben ook cadeautjes bij om de getroffen gezinnen op te vrolijken. 

Thuis in quarantaine moeten blijven is verre van leuk. De gemeente Koksijde probeert mensen die getroffen zijn toch wat op te vrolijken met een kort stoepbezoekje. Er wordt gevraagd hoe ze het stellen en ze krijgen een cadeautje. 

Streekproducten

Het geschenk is een pakket met streekproducten. Zo worden ook de lokale handelaars gesteund. Maar er zit ook handgel in en een quarantaineboekje. "In dat quarantaineboekje staan tips", vertelt stoepmedewerker Chiara Sartor. "Maar er staat ook info in over de diensten waar ze eventueel terechtkunnen voor hulp. De mensen kunnen er ook in noteren wat ze gedaan hebben, hoe ze zich voelen en wie ze gezien hebben. Dat vergemakkelijkt het proces wat als contactonderzoekers bijvoorbeeld moeten vragen met wie ze allemaal contact hebben gehad."

Meest gelezen