Foto door Anete Lusina via Pexels

Leuvense fotografe zoekt coronakapsels met uitgroei

Morgen beslist het overlegcomité of de kappers weer open mogen. Een Leuvense fotografe zoekt daarom nog snel mensen met een echt coronakapsel. Eentje waar de haarverf is uitgegroeid. Ze wil de coupes op beeld vastleggen, om een herinnering te hebben aan deze vreemde periode. 

Terwijl de meeste mensen niet kunnen wachten om hun kapsel onder handen te laten nemen, wil Marilyn De Smet uit Leuven ze nét fotograferen. Daar heeft ze een goeie reden voor, ze vindt een uitgroei van haarverf net mooi. "Vorige week zag ik een vrouw over straat lopen die heel modieus gekleed was, en echt straalde. Maar het was vooral mooi om te zien, omdat ze een hele grote, grijze uitgroei had. Dat vond ik echt prachtig. Je ziet dat al heel de  coronaperiode en dat is uniek. Want dat gaat nooit meer terugkomen."

Het zou fantastisch zijn om mensen te vinden die al vijf maanden hun haar niet meer hebben gekleurd

Daarom is Marylin nu op zoek naar vrouwen én mannen die hun uitgroei willen laten vereeuwigen. En dat kan ook anoniem. "Ik wil graag abstracte beelden maken waarin je de kleurschakeringen tussen het natuurlijke haar en het geverfde goed ziet. Hoe langer de uitgroei, hoe liever. Want dan zie je het verschil beter. Het zou fantastisch zijn om mensen te vinden die al vijf maanden hun haar niet meer hebben gekleurd. Dat gaat een fantastische herinnering zijn aan deze gekke periode." 

Wie graag zijn coronacoupe wil vereeuwigen, onherkenbaar, kan hier surfen naar de Facebookpagina van de Leuvense fotografe. 

Meest gelezen