ModeMuseum MoMu

ModeMuseum Antwerpen steekt nutskasten van Nationalestraat in kleurrijk nieuw jasje

Wie in de Nationalestraat in Antwerpen wandelt, waant zich tegenwoordig ook een beetje in het ModeMuseum MoMu. In samenwerking met het stadsbestuur heeft MoMu zo'n 16 grijze nutskasten voor elektriciteit en gas in een nieuw jasje gestoken met beelden uit hun nieuwe collectie. Zo hangen er silhouetten van stukken van bekende modeontwerpers zoals Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten aan de kasten. "Zo krijgen modefans alvast een voorproefje voor wanneer het museum opnieuw de deuren opent in september," zegt David Flamée van het MoMu.

Het ModeMuseum is sinds 2018 gesloten voor renovaties en zag in dit project een manier om het museum weer een beetje onder de aandacht te brengen. "Het district Antwerpen vroeg ons om de saaie, grijze kasten aan te kleden," zegt David Flamée van het MoMu. "Wij vonden het een leuk idee om wat meer kleur in de stad te brengen. Bovendien kunnen we zo onze eigen collectie tonen die anders achter gesloten deuren zit." 

Wij vonden het een leuk idee om wat meer kleur in de stad te brengen. Bovendien kunnen we zo onze eigen collectie tonen die anders achter gesloten deuren zit.

David Flamée, MoMu

"Voor we de kasten hebben aangekleed, hebben we een selectie gemaakt uit onze collectie die bestaat uit 33.000 stukken," zegt Flamée. "Dat zijn stukken van onder andere Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten en andere internationale ontwerpers. We hebben de silhouetten van de modestukken gecombineerd met foto's van fotograaf Ronald Stoops en make-upartiest Inge Grognard."

De foto's van het MoMu zullen zo'n twee jaar op de nutskasten blijven staan. Dan zal het ModeMuseum zijn collectie en de kasten vernieuwen. Alle kasten hebben een QR-code waarmee je ook een wandelroute kan volgen.

ModeMuseum MoMu
ModeMuseum MoMu
ModeMuseum MoMu

Meest gelezen