© VRT - Geert Van Hoeymissen

VRT wil voor de zomer nieuwe mediagebouw afkloppen en graag haar intrek nemen in 2026

De beslissing over het ontwerp voor het nieuwbouwproject van de VRT aan de Reyerslaan in Brussel zou nog voor de zomer vallen. Bedoeling is om in 2026 in te trekken in het nieuwe gebouw op hetzelfde adres. Dat schrijft De Morgen en is bevestigd. De VRT heeft een open procedure lopen voor een nieuw ontwerp.

In november 2019 stopte de openbare omroep de samenwerking met de tijdelijke vereniging van architecten en ingenieurs (Robbrecht & Daem + DIERENDONCKBLANCKE architects + Arup UK + VK group) voor haar nieuwe gebouw. 

In een mededeling stelde de directie dat "de VRT haar vertrouwen verloor dat het project met alle afgesproken functionaliteiten, binnen het geplande budget kon worden gerealiseerd". Er werd gekozen voor een nieuwe procedure en een nieuw ontwerp. 

De raad van bestuur wil dat het nieuwe gebouw "compact en efficiënt is" en "rekening houdt met de beschikbare ruimte, budgetten en met het welbevinden van de medewerkers". Het budget voor het toekomstige mediagebouw wordt begrensd op 133,5 miljoen euro.  

De komende maanden wordt de knoop doorgehakt wie de architect en aannemer worden. De VRT wil graag in 2026 verhuizen, maar die logistieke operatie is een huzarenstukje.

Meest gelezen