Opnieuw geen Vis- en folkloredagen in Mariekerke: "Onzekerheid is te groot"

Net zoals vorig jaar zal er dit jaar geen nieuwe editie zijn van de Vis- en folkloredagen in Mariekerke. Die vinden telkens het laatste weekend van juni plaats en lokken elk jaar vele duizenden mensen naar het oude vissersdorp. De organisatie beslist nu al om de feesten af te gelasten. Door de aanhoudende coronamaatregelen is er te veel onzekerheid en is het moeilijk om sponsors te vinden. "Zoals het er nu uitziet, kunnen de feesten gewoon niet doorgaan zonder die sponsoring," zegt voorzitter Willy Stroobants op Radio 2 Antwerpen. 

Ook dit jaar zal er in juni geen groot visbuffet met talloze smaakvolle bereidingen te vinden zijn in Mariekerke. Door de aanhoudende coronamaatregelen en de onzekere zoektocht naar sponsors laten de organisatoren weten dat de editie van 2021 niet zal doorgaan.

"Met pijn in het hart hebben we besloten om de feesten niet te laten doorgaan," zegt Willy Stroobants. "We moeten binnen een week sponsors vinden. Dat moeten we nu gaan vragen aan mensen die een slecht jaar hebben gehad en zelfs nog gesloten zijn. Dat maakt onze situatie te onzeker om de feesten te garanderen." 

We moeten die beslissing nu al nemen. Als we de sponsoring niet kunnen binnenhalen dan kunnen we er zelfs niet aan denken om de feesten te organiseren.

Willy Stroobants, voorzitter van het organiserend comité van de Vis- en folkloredagen

De Vis- en folkloredagen vinden pas plaats eind juni. Toch wil de organisatie niet te lang wachten met de bekendmaking van de afgelasting. "We moeten die beslissing nu al nemen," zegt Stroobants. "Als we die sponsoring niet kunnen binnenhalen, dan kunnen we er zelfs niet aan denken om de feesten nog te organiseren. Tegen begin april moeten we alles al bestellen en zonder onze sponsors is dat niet mogelijk."

De Vis- en folkloredagen zorgen al meer dan veertig jaar voor feest in Mariekerke en lokken jaarlijks tot 20.000 mensen naar het oude vissersdorp. Vooral de vismijn en het grote visbuffet zijn er erg in trek. De organisatie hoopt in 2022 de feesten in al hun glorie te herstellen.

Meest gelezen