Politie ontdekt verstekeling onder rijdende vrachtwagen op E313

De politie heeft een verstekeling ontdekt onder een rijdende vrachtwagen op de E313 richting Hasselt. Ze stonden op dat moment bij een uitgebrande vrachtwagen ter hoogte van Ranst. De verstekeling had zich vastgeklampt onder de vrachtwagen en was onderkoeld. Hij beweerde dat hij op weg was naar Eindhoven.

De politie werd oorspronkelijk opgeroepen voor een brandende vrachtwagen op de E313 in Ranst. Tijdens die interventie deed er een autobestuurder teken naar de politie dat ze een vrachtwagen moesten laten stoppen. Onder die vrachtwagen zat de verstekeling.

De man had zich vastgeklampt onder het chassis en boven de as. Hij was onderkoeld en werd opgevangen in de politiecombi. Volgens de politie beweerde hij dat hij op weg was naar Eindhoven, in Nederland. 

Vrachtwagenbrand

De vrachtwagen die vuur had gevat was geladen met kleding voor ziekenhuizen. De cabine en een deel van de laadruimte brandden uit. De bestuurder ademde te veel rook in en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Door het hele gebeuren was er veel verkeershinder in beide richtingen op de E313, want er ontstond ook een kijkfile.

Meest gelezen