Roompot in Hechtel-Eksel wordt duurzaamste vakantiepark van het land

In Hechtel-Eksel is op dit moment het meest duurzame vakantiepark van het land in opbouw. Alle huisjes van het nieuwe Roompotpark worden opgetrokken in duurzaam hout, water wordt zoveel mogelijk gebufferd en er wordt spaarzaam omgesprongen met verharding. Het nieuwe vakantiepark zal deze zomer nog openen.

Voor het meest duurzame vakantiepark van het land is er maar liefst 2.500 kubieke meter hout nodig en dat heeft ruim 5 miljoen ton CO2 uit de lucht onttrokken. Intussen zijn er op de plaats waar het hout is gekapt al 1.750 nieuwe bomen geplant. En er is nog meer dat deze vakantiehuisjes duurzaam maakt, zegt architect Piet Kerckhof.

"Voor de isolatie van de vloer hebben we glasgranulaten gebruikt", legt Kerckhof uit. "Dat zijn in principe de flessen die je naar de glascontainer brengt, een recyclageproduct dus. Daarnaast is maar 8,5 procent van het totale park verhard en dus niet waterdoorlatend. Ten slotte zijn er ook de groendaken. Die bufferen volledig en wateren ook af, zodat er geen enkele druppel regenwater in de riolering terechtkomt."

Het nieuwe vakantiepark zal 121 huisjes tellen en zal nog deze zomer openen. 

Meest gelezen