Radio 2

20 vaten met chemisch afval gedumpt op fietssnelweg Zemst: "Hallucinant"

In Eppegem, een deelgemeente van Zemst zijn 20 vaten met chemisch afval ontdekt. Wie ze daar heeft gedumpt is nog niet duidelijk, maar de burgemeester is woest door de schade die ze hadden kunnen berokkenen. Politie en brandweer hebben alles afgedekt, het parket zal een onderzoek uitvoeren. 

Maar liefst 20 blauwe vaten met chemisch afval werden gedumpt op de fietssnelweg van Eppegem, een deelgemeente van Zemst.  Hoe ze daar zijn terecht gekomen, is nog niet geweten, vertelt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA): "We wachten op het onderzoeksteam en het parket om te zien wat de afkomst is van het afval en ook de aard. Maar de brandweer heeft wel al kunnen vaststellen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Gelukkig, want het is hallucinant dat iemand zomaar chemisch afval dumpt."

De vaten met chemisch afval zijn intussen afgedekt, in afwachting van de civiele bescherming die ze zal weghalen. 

gemeente Zemst

Meest gelezen