Radio 2

Vrijwilligers spelen rollenspel tijdens testdag vaccinatiecentrum Oostende: "We doen alsof, met alles erop en eraan"

Het vaccinatiecentrum van Oostende houdt vandaag een testdag waarbij alle mogelijke scenario’s worden gespeeld door vrijwilligers. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) wil er alles aan doen om klaar te zijn tegen 15 februari: “We willen in elk geval vermijden dat we verantwoordelijk zouden zijn voor vertragingen tijdens de vaccinaties.”

Samen met verpleegkundigen, dokters, stewards en administratief personeel oefenen vrijwilligers alle mogelijke scenario's die zich zouden kunnen voordoen, vooraleer de eerste prikken gezet zullen worden. “Samen met die vrouw die ik niet ken moet ik felle ruzie maken over de afstandsregels. We gaan dat natuurlijk wel binnen de perken houden, zodat alles vlot verloopt”, lacht vrijwilliger Dirk Lamote. 

We zijn afhankelijk van de levering van de vaccins, maar wij zullen klaar zijn

Bart Tommelein (Open VLD), burgemeester van Oostende

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) van Oostende en burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) van Middelkerke kwamen een kijkje nemen op de proefdag van het vaccinatiecentrum. “Vandaag is de grote test. Met deze dry-run doen wij alsof de vaccinatie van start gaat met alles erop en eraan: wachttijden, binnenkomen, doorlooptijden en een kwartier wachten na de vaccinatie. Daaruit kunnen we leren en bijsturen zodat het proces van de vaccinatie zo snel mogelijk verloopt. Zo willen we vermijden dat de lokale vertegenwoordigers, in dit geval Oostende en Middelkerke, verantwoordelijk zouden zijn voor vertragingen”, zegt Tommelein. 

Klaar tegen 15 februari

Wanneer de eerste spuitjes daadwerkelijk gezet kunnen worden is afhankelijk van de levering van de vaccins, maar er wordt nog steeds gemikt op 15 februari. Burgemeester Tommelein laat weten dat hij tegen dan volledig voorbereid wil zijn. “We zijn afhankelijk van de levering van de vaccins, maar wij zullen klaar zijn", zegt hij.

Radio 2

Meest gelezen