Waregem verbiedt vrachtwagens tijdens ochtendspits in de buurt van scholen

Voortaan mogen vrachtwagens in Waregem niet meer rijden in schoolomgevingen tijdens de ochtendspits. De maatregel is bedoeld om schoolgaande kinderen te beschermen tegen het drukke vrachtverkeer. “De politie zal boetes uitdelen aan vrachtwagenchauffeurs die zich niet aan de regels houden", zegt schepen Philip Himpe (CD&V).

Met het nieuwe vrachtwagenverbod in de buurt van Waregemse schoolpoorten gaat de stad nog een stapje verder dan het reeds geldende "werfcharter". Dat charter had het al onmogelijk gemaakt voor vrachtwagens om tijdens de ochtendspits naar werven te rijden.

“Uit metingen is gebleken dat wij vooral in de ochtendspits nog altijd heel veel vrachtverkeer hebben. Dan gaat het niet alleen over dat werftransport, maar ook over vrachtwagens die meubelen of stookolie komen leveren’, legt Waregems schepen Philip Himpe (CD&V) uit. 

Vrachtwagens vanaf 5,5 ton

De tonnagebeperking bepaalt dat wagens vanaf 5,5 ton niet meer toegelaten zijn in 48 straten. Dat zijn de straten van de 30 verschillende scholen in Waregem. Op die manier wil de stad de veiligheid garanderen van schoolkinderen tegen aankomend vrachtverkeer: “De politie zal boetes uitdelen aan de vrachtwagenchauffeurs die zich niet aan de regels zouden houden.”

Het verkeerverbod geldt van 7.30 uur tot 8.30 uur en enkel tijdens weekdagen. Tijdens de zomervakantie is het verbod niet van kracht. Bestelwagens moeten zich niet aan de beperking houden.

Meest gelezen