Bakkerij Bouakline

Bakkers uit Aalst maken vaccintaart: “Gebak om de inenting te vieren”

In de toog van bakkerij Bouakline in Aalst staat een vaccintaart. Bakkers Abdel en Mohammed maakten ze zodat mensen die een coronavaccin kregen dat ook kunnen vieren. De vaccintaart bestaat uit chocolade, marsepein en kers.

In heel ons land worden de verschillende vaccinatiecentra klaargestoomd om vanaf 1 maart open te kunnen gaan voor een algemene vaccinatiecampagne bij de hele bevolking. Eerst worden dan de kwetsbaarste groepen gevaccineerd. Bakkerij Bouakline in Aalst voorziet voor die mensen een speciaal taartje om te vieren. Het gebak ligt nu al in de toonbank voor wie niet op het vaccin kan wachten of gewoon van zoetigheid houdt.

Motivatie om te vaccineren

De vaccintaart van de 2 broers laat niets aan de verbeelding over: op de taart staat een grote spuit van marsepein. En als je de chocoladetaart opensnijdt, zie je een vulling van kers. De broers Bouakline bedachten de taart eind december. “We wilden zo iedereen overtuigen om een vaccin te laten zetten”, klinkt het. “Of ze het gaan doen weet ik niet, maar de bestellingen lopen in ieder geval massaal binnen. Nu is het het ideale gebak om je vaccinatie mee te vieren, maar je mag er natuurlijk ook zomaar van smullen”, lacht Mohammed Bouakline. “Wie nog lang moet wachten op een vaccin, kan misschien troost vinden in het gebak. De taart heeft bovendien een unieke smaak en is alleen maar bij ons verkrijgbaar.” Bakkerij Bouakline heeft 4 vestigingen. 

(Lees verder onder foto.)

Bakkerij Bouakline

Traditionele broodrecepten

Maar Abdel en Mohammed Bouakline houden zich niet alleen bezig met het bakken van taarten. Ze zijn ook gepassioneerd door brood. Vooral dan door de klassieke recepten. “Op dit moment zijn we op zoek naar traditionele broodrecepten van bakkers uit Aalst en omstreken”, vertelt Mohammed Bouakline. “We willen zo een oude traditie in ere houden. Het leuke aan oude recepten is dat er steeds wordt gewerkt met pure grondstoffen. Daar proberen wij ook op in te zetten. Wij werken uitsluitend met ambachtelijke producten uit de buurt, zoals boter, room en melk. In oude recepten zien we dat ook terugkomen.” 

De bakkers werken zelf ook met traditionele smaken. “Wij maken bijvoorbeeld brood met de desem van onze vroegere baas”, klinkt het. “Ik heb de desem van hem gekregen en ik gebruik hem nog steeds", zegt Mohammed Bouakline. "De unieke desem zorgt voor een typische smaak.” 

Meest gelezen