Boomstammen in Herentals om mountainbikers tegen te houden, doorgezaagd met kettingzagen

Vandalen hebben de afsluitingen met takken en boomstammen op de paadjes van de Kruisberg in Herentals verwijderd met kettingzagen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De stad Herentals plaatste de barricades zodat mountainbikers niet meer op en af de Kruisberg kunnen rijden via de Kruisweg. Zo wil ze de natuur beschermen. Maar de versperringen werden diezelfde dag nog verwijderd door enkele vandalen. "Waarschijnlijk is dat het werk van een aantal ontevreden mountainbikers", vertelt schepen van toerisme Stefan Verraedt (N-VA).

"De Kruisberg is een mooi stukje beschermde natuur met veel fauna en flora", zegt Verraedt. "Het is dus niet de bedoeling dat mountainbikers daar rijden. We hebben de paadjes die de mountainbikers op die Kruisberg hebben gemaakt, gebarricadeerd met boomstammen. Maar diezelfde avond zijn die allemaal verwijderd."

De Kempense Heuvelrug is een van de drukste mountainbikegebieden in Vlaanderen. "Vroeger was het startpunt van de mountainbikeroute aan de Kruisweg. Het startpunt werd onlangs verlegd naar een plek met meer parking", vertelt Verraedt. "Aan die parking start dus een nieuwe zwarte, technische route. Van daaruit kunnen ze nu ook in het Kruisbergbos geraken. Zo moeten ze dus niet meer op de Kruisweg zijn."

Als de boomstammen opnieuw weggehaald worden, zullen we de politie moeten inschakelen

Stefan Verraedt (N-VA), schepen van toerisme

Toch werden de barricades weggehaald met kettingzagen. "We vermoeden dat het mountainbikers zijn die de bomen hebben weggehaald", zegt Verraedt. "We hebben de boomstammen opnieuw geplaatst en gaan ook bordjes zetten. Als ze nog eens weggehaald worden, zullen we de politie moeten inschakelen om er een oogje in het zeil te houden."

Ondertussen werden de barricades teruggeplaatst

Meest gelezen