vrtnws

Campagne moet Brusselse zorgverleners overtuigen zich te laten vaccineren

De Brusselse welzijnsorganisatie Iriscare lanceert een bewustmakingscampagne voor het zorgpersoneel in Brussel. Want daar willen een pak minder mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus dan in Vlaanderen. Met de campagne hoopt de instelling hen te overtuigen dat het vaccin veilig is en goed werkt. 

'Stroop je mouwen op', zo heet de sensibilseringscampagne van Iriscare. Met posters en flyers wil de welzijnsorganisatie het zorgpersoneel in de Brusselse ziekenhuizen en woonzorgcentra overtuigen zich te laten vaccineren. Er is ook een video gemaakt waarin de vaccinatieprocedure wordt uitgelegd. Komende maand volgt er ook een webinar. Tijdens dat online gesprek kunnen ze vragen stellen aan experts. Belangrijk is dat de boodschap overkomt, namelijk dat het vaccin tegen het coronavirus veilig is en doeltreffend, klinkt het bij Iriscare. 

Grote verschillen tussen Vlaanderen en Brussel

In het Brussels Gewest zijn er al 28.696 vaccins geleverd aan de Brusselse instellingen. Op basis van de aanvraag moeten die volstaan voor de vaccinatie van 92 procent van de bewoners en 59 procent van het zorgpersoneel. Genoeg vaccins dus, maar dat lijkt niet het probleem. Wel dat de vaccinatiebereidheid van zorgpersoneel een stuk lager dan in Vlaanderen. In Brussel wil 40% zich niet laten vaccineren,  in Vlaanderen is dat amper 6%. Daar moet de campagne verandering in brengen. 

Meest gelezen