De Zonnegloed

Dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren krijgt massaal veel voedseloverschotten voor hun dieren: "We kregen er zelfs te veel" 

In Oostvleteren heeft dierenpark De Zonnegloed de winter kunnen overbruggen dankzij donaties van voedseloverschotten. Sinds het begin van de tweede lockdown zijn de dierenparken gesloten. In november deed het park nog een oproep aan het publiek om voedsel voor de dieren te geven: “We hebben zelf wat moeten afremmen.”

De oproep van dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren om voedseloverschotten te doneren heeft het gewenste resultaat opgeleverd. Het dierenpark plaatste een kar voor de deur van het park waar mensen hun voedsel in konden leggen om zo de kosten voor het dure eten van de dieren wat te drukken. 

“Die oproep is meer dan een succes geweest. Het was zelfs een overrompeling. Zodanig dat we zelfs een klein beetje hebben moeten afremmen. Nu werken we met een systeem waarbij we een oproep doen en dan per week of per 14 dagen zeggen hoeveel komkommers we bijvoorbeeld kunnen gebruiken”, zegt Karel Ackaert van De Zonnegloed.

Veel niet gedekte kosten

Het dierenpark beleefde een goede zomer, waardoor de dagelijkse werking en de verzorging van de dieren voortgezet kon worden in de winter. Volgens Karel Ackaert zijn er weliswaar veel meer kosten: “Natuurlijk zitten we naast de dagelijkse werking ook met nieuwe dieren om op te vangen. We moeten ook verblijven aanpassen voor die dieren en zelfs nieuwe verblijven bouwen. Daar is er wel een financieel tekort.”

Er is veel onzekerheid door de situatie waar we nu inzitten

Karel Ackaert, dierenpark De Zonnegloed

Karel Ackaert hoopt dus dat er deze middag goed nieuws uit de bus komt na het Overlegcomité en dat de dierenparken terug open zullen mogen gaan: “ Daar zouden wij heel blij mee zijn natuurlijk. Er is veel onzekerheid door de periode waar we nu inzitten. Ik ga deze middag denk ik heel snel sms’jes ontvangen van mensen die met ons meeleven en hopen dat we terug mogen opengaan, want dat is heel belangrijk voor ons.”

Meest gelezen