Foto: Radio 2

Discotheek Red & Blue "over te nemen door de overheid": "Als mijn spaarcenten op zijn, ben ik alles kwijt"

Aan de gevel van de bekende Antwerpse discotheek Red & Blue hangt een bordje met de tekst "zaak over te nemen door de overheid". Met die symbolische actie wil de eigenaar duidelijk maken dat het water hem aan de lippen staat. "Sinds het begin van de coronacrisis hebben we geen inkomsten meer, maar onze vaste kosten van 20.000 euro per maand lopen door. We krijgen niet genoeg financiële steun", zegt eigenaar Nourdin Ben Sellam.

In maart 2020 moesten alle discotheken de deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ook discotheek Red & Blue aan de Lange Schipperskapelstraat in Antwerpen. "Wij snappen dat veiligheid voor alles gaat, maar dan moeten we wel voldoende financiële steun krijgen. In het begin van de crisis hadden we nog wat reserve om de vaste kosten te dekken. Nu zijn we bijna een jaar later en is het een pak moeilijker om overeind te blijven", vertelt Ben Sellam.

De financiële steun van de overheid is volgens de eigenaar niet genoeg. "We kregen in het begin slechts 1.920 euro per maand, terwijl we wel 20.000 euro per maand aan vaste kosten moeten betalen. Op dit moment krijgen we 7.500 euro per maand. Dat bedrag krijgen we pas in maart. Op dit moment kan ik mijn vaste kosten dus eigenlijk niet betalen", klinkt het.

Ik gebruik nu mijn eigen spaarcenten voor de zaak. Als die op zijn, ben ik alles kwijt waar ik ooit voor heb gewerkt

Nourdin Ben Sellam, eigenaar Red & Blue

Voorlopig is er nog geen perspectief voor een heropening van de discotheken. "Ik ben nu mijn eigen spaarcenten in de zaak aan het steken. Daarmee kan ik nog tot september de vaste kosten betalen. Dan ben ik alles kwijt. Alles waar ik ooit voor gewerkt heb, is dan definitief weg", zegt de eigenaar.

Meest gelezen