brandweer Brussel

Dramatische brand in Jette: bewoner dood en brandweerman gewond

Bij een brand in de Brusselse gemeente Jette is gisteravond een dode gevallen. Een brandweerman zakte tijdens de bluswerken door het plafond op de tweede verdieping. Hij raakte als bij wonder niet levensgevaarlijk gewond. 

De Brusselse brandweer werd donderdagavond rond half tien opgeroepen voor een woningbrand aan de Lakenselaan in Jette. In het huis werd een dodelijk slachtoffer gevonden. Eén brandweerman viel door het plafond en raakte gewond. 

Door plafond gezakt

Tijdens het blussen is een brandweerman door de vloer van de tweede verdieping gezakt (zie foto hieronder) en in de kelder terechtgekomen. Woordvoerder Walter Derieuw van de brandweer: "Hij werd onmiddellijk geëvacueerd door zijn collega’s en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was heel de tijd bij bewustzijn." 

De aanwezige brandweerlui waren onder de indruk van het incident. "We hebben daarom ons FIST Team ingezet, wat staat voor Fire Stress Team", licht Derieuw toe. "Dat is een speciale ploeg die onze mensen bijstand verleent in zulke gevallen. Ze kunnen bij de teamleden op verhaal komen." De gewonde brandweerman heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten, maar moet nu thuis revalideren. 

 

brandweer Brussel

Dodelijk slachtoffer

In de woning werd ook een dodelijk slachtoffer gevonden. Maar de identiteit van dat slachtoffer is nog niet bekend, de doodsoorzaak evenmin. De brandweer verwijst voor meer informatie door naar het Brusselse parket, dat gisteravond ook ter plaatse kwam. Mogelijk raken er in de loop van de dag meer details bekend. 

Meest gelezen