Frituur uit Lanaken ontwerpt carnavalssnack: friet en frikandel met rood-geel-groene saus

Een frituur in Lanaken heeft een carnavalssnack gemaakt om troost te bieden aan verweesde carnavalsvierders, nu alle carnavalsfestiviteiten zijn afgeblazen door corona. Het gaat om een pakje friet en frikandel die overgoten zijn met drie sauzen in de carnavalskleuren: rood, geel en groen. Friturist Mike Paradis is het brein achter de opvallende snack. 

Lanaken is één van de Maaslandse gemeenten waar carnaval heel intens wordt gevierd. Toch zullen er dit jaar geen stoeten, bals, zittingen of prinsenaanstellingen plaatsvinden. Mike Paradis van frituur 't Frithuuske laat het carnaval dan maar door de maag gaan met een 'Frit Alaaf' en de 'Sjeng oan de Geng frikandel'. Zowel de portie friet als de snack worden gedecoreerd met drie sauzen in rood, geel en groen. 

"Door het wegvallen van de festiviteiten zaten we al een tijdje te broeden op een carnavalsrecept," vertelt Mike Paradis. "We hebben uiteindelijk gekozen voor drie sauzen in de carnavalskleuren. Ze zijn niet alleen kleurrijk maar zorgen ook voor een pittige en smeuïge smaak." Wat er in de sauzen zit en vanwaar ze hun kleur halen? "De gele is joppiesaus. De rode en de groene sauzen zijn huisbereide sausjes en dat recept geef ik niet prijs," blijft Mike aan de oppervlakte. Carnaval zit nu eenmaal vol met mysteries.

Meest gelezen