Google Streetview

Doek valt definitief over frisdrankproducent Léberg Bronnen uit Roosdaal: "Geen overnemer gevonden"

Er komt definitief geen doorstart voor frisdrankproducent Léberg Bronnen in Roosdaal. De laatste kandidaat-overnemer heeft afgehaakt. De inboedel van het bedrijf zal openbaar verkocht worden om de schuldeisers te betalen.

Online veiling

Curator Jos Mombaers is formeel: het doek valt definitief over frisdrankproducent Léberg Bronnen in Roosdaal. Er is geen enkele kandidaat-overnemer meer. Daarmee komt een einde aan de langzame doodsstrijd van het bedrijf, die nu iets meer dan een jaar heeft geduurd. "Er komt nu een openbare verkoop van de inboedel: een afvul- en spoelmachine bijvoorbeeld, nog wat andere toestellen en wat er overblijft van de voorraad", licht Mombaers toe. "Ik verwacht dat de online veiling in maart zal starten."

Schuldeisers

"De opbrengst van die verkoop gaat naar de schuldeisers. In dit geval is dat onder andere het personeel", weet de curator. "Zij staan al sinds januari 2020 op technische werkloosheid en hebben dus nog wat te goed. Ook het fonds voor sluitingen van ondernemingen staat vooraan in de rij van de schuldeisers", aldus nog de curator. Het fabrieksgebouw zelf maakt geen onderdeel uit van het faillissement en wordt voorlopig niet verkocht.

Meest gelezen